| Tytuł: | leczenie cholery |
| Autor: | kajtek76 15.2.2011, 12:45 |
| hej! jak w praktyce wygląda leczenie cholery? | |
| Autor: | mila 15.2.2011, 13:55 |
| z tego co mi wiadomo, to przede wszystkim na uzupełnieniu płynów organizmie. w czasie choroby dochodzi do dużego odwodnienia. | |
| Autor: | Malwina45 16.2.2011, 08:01 |
| racja. do płynów dodaje sie różne roztwory. jednak ważne jest przyjmowanie różnych leków przeciwzapalnych, przecigorączkowych i przeciwbólowych. jest to potrzebne, ponieważ często dochodzi do jakichś zakażeń, infekcji. | |
| Autor: | 16.2.2011, 11:19 |
| jeśli mam dobre informacje, to w leczeniu cholery wykorzystuje się bardzo często takie leki jak: pyralgina. Ma działanie przeciwgorączkowe i przeciwzapalne przez co jest ona bardzo skuteczna i przydatna. | |
| Autor: | Rafał 17.2.2011, 08:19 |
| To prawda- jest to bardzo skuteczny lek. Szybko pomaga i chory szybciej wraca do zdrowia. | |
| Autor: | Anastazja 17.2.2011, 13:19 |
| Zgadzam się, ponieważ kiedyś w czasie wycieczki do Gwatemali zachorowałam na cholerę. W czasie leczenia piłam dużo płynów, które były roztworami różnych substancji i dostawałam różne leki przeciwgorączkowe oraz przeciwzapalne. Po jakimś czasie wyzdrowiałam i czuję się teraz świetnie. | |
| Autor: | nania 2.4.2011, 20:51 |
| leczenie cholery | |
Półpasiec
Pierwszymi, często niezbyt niepokojącymi objawami półpaśca mogą być: wysoka temperatura, bóle głowy, gardła, ogólne złe samopoczucie, nadmierna potliwość, cienie pod oczami i rozdrażnienie.
Ospa
Ospa jest dość długą chorobą. To ile, trwa ospa zależy przede wszystkim od organizmu danego człowieka oraz czasu trwania określonych etapów.